Jedinstveni automat za zamjenu neželjenih božićnih darova

Objavljeno 8.1.2016.

Blagdansko je vrijeme i vrijeme darivanja, no ponekad nas darovi oduševe, a ponekad bismo ih možda rado zamijenili nečim korisnijim. Ljubiteljima knjige u Njemačkoj ovih se blagdana pružila upravo takva mogućnost – zamijeniti neželjene darove.

Knjižara Hugendubel u suradnji s nakladnikom Bastei Lübbe osmislila je jedinstveni automat u koji je moguće položiti neželjeni dar i u zamjenu dobiti knjigu. Svi darovi položeni u automat namijenjeni su za darivanje lokalnim dobrotvornim ustanovama.

Ovaj je jedinstveni automat postavljen 28. prosinca 2015. godine ispred knjižare Hugendubel u trgovačkome centu u Münchenu, a ubrzo je postavljen i u Ingolstadtu i Nürnbergu. Nakladnik Bastei Lübe opskrbio je automate sa sedam najprodavanijih naslova, a među odabranima nalaze se djela autora poput Rebecce Gablé, Ethana Crossa, Sarahe Lark i Diane Amft.

Voditeljica za odnose s javnošću nakladnika Bastei Lübbe, Ricarda Witte-Masuhr u intervjuu je za portal Mother nature network zaključila: „Knjige su jednostavno najbolji darovi na svijetu, a automat za zamjenu prekrasan je način da se to ponovno istakne i nakon blagdana.“