Interliber – 40. međunarodni sajam knjiga i učila

Objavljeno 6.11.2017.

Interliber – 40. međunarodni sajam knjiga i učila i ove godine otvara vrata svim ljubiteljima knjige.

Svake godine desetak tisuća posjetitelja očekuje mjesec studeni. Upravo u tome mjesecu zaljubljenici u pisanu riječ i knjige posjećuju poznatu oazu koja okuplja sve nakladnike i njihova povoljna izdanja na jednome mjestu, a posebnim programom obilježit će se jubilarno 40. izdanje Interlibera.

Ovogodišnji međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održat će se od 7. do 12. studenoga 2017., u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkoga velesajma. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatskegradonačelnika Grada Zagreba. Ulaz je za posjetitelje besplatan te će 7., 8., 9. i 12. studenoga biti otvoren od 10 do 20 sati, a 10. i 11. studenoga do 21 sat.

Posebno osmišljen dodatni sadržaj Interlibera Znanstveni kvart koji predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način, izvodit će brojne udruge, znanstveni instituti muzeji te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice, a bit će određen prema ciljanim skupinama i znanstvenim disciplinama. Posjetitelji će moći sudjelovati u raznovrsnim interaktivnim pokusima i radionicama, iskusiti tehnološke inovacije, kao i zabaviti se u zabavnome parku. Znanstveni kvart organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom. Program će biti podijeljen u pet tematskih cjelina, i to Školica (rezervirano za zatvorene radionice), Plac znanja (aktivnosti dostupne u bilo kojem trenutku, bez rezervacije), Mozgaonica (pametna igraonica), Trg odmorko (mjesto za predah) i Zabavni park (interaktivna zabava).

U sklopu bogata programa, posjetitelji će naučiti kako prognozirati vrijeme, ali i kako izolirati svoju DNA. Upoznat će se s radom geologa i s njima pokušati složiti kostur Apatosaurusa. Bit će prilike i za otkrivanje misterija zvan mozak, izradbu vodomara i šivanje bakterija te uživanje u kemijskim pokusim i matematičkim igrama. Posebno je iznenađenje jedinstveno robotsko lutkarsko kazalište koje su osmislili i izradili zagrebački srednjoškolci. Troje uglednih hrvatskih znanstvenika, dr. sc. Saša Ceci, doc. dr. sc. Vladimir Stilinović te doc. dr. sc. Nilola Poljak, otkrit će nam svoj odgovor na pitanje – znanstvenik: fora ili noćna mora?

Jubilarni 40. međunarodni sajam knjiga i učila – Interliber obilježit će se i posebnim kulturno-glazbenim programom pod nazivom Interliber 40 u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske, Grada Zagreba i Zagrebačkoga velesajma.

Osim prodaje knjiga, posjetitelje očekuju paviljoni puni novih naslova, okrugli stolovi, književne radionice, čitaonice, dječje radionice, dodjele književnih nagrada, susreti s hrvatskim i inozemnim autorima, razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, predstavljanje knjiga i sl.

Kako bi svima bio olakšan boravak na Interliberu, posjetitelji će moći ostaviti knjige na posebnome mjestu u 5. i 6. paviljonu Knjižideru, koji je ujedno i garderoba, a novost je ove godine i prostor za prematanje beba, koji je nazvan Baby room, uz Knjižider u 6. paviljonu.

Dragi ljubitelji knjige, Inteliber je sajam koji jednostavno trebate posjetiti!

Više pojedinosti o Sajmu.