Glavna ravnateljica NSK na predstavljanju znanstvenoga časopisa „Senjski zbornik“

Objavljeno 24.9.2018.

Glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijana Petrić sudjelovala je 21. rujna 2018. godine u Pučkome otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva u Senju na predstavljanju novoga broja znanstvenoga časopisa Senjski zbornik: prilozi za geografiju, etnologiju, gospodarstvo, povijest i kulturu.
Zbornik broj 1, godište 44. za 2017. godinu, predstavljen u organizaciji Gradskoga muzeja Senj i Senjskoga muzejskog društva, donosi radove posvećene Podgorju koji su predstavljeni na održanome znanstveno-stručnom skupu Podgorje – polazišta i perspektive razvoja kraja između Velebita i Jadrana u listopadu 2016. godine. Zbornik su predstavili prof. dr. sc. Ivan Legac s Prometnoga fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Željko Holjevac s Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i prof. dr. sc. Ivan Rogić s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu.

Tom je prigodom održana i izborna skupština Senjskoga muzejskog društva, čiji je predsjednik prof. dr. sc. Miroslav Glavičić, koji je i glavni urednik Senjskoga zbornika.

Glavna ravnateljica NSK dr. Tatijana Petrić na predstavljanju Zbornika zahvalila je Senjskomu muzejskom društvu, Gradskomu muzeju Senj i Gradu Senju na suradnji na projektu Hrvatska glagoljica, u sklopu kojega je pokrenut portal Glagoljica.hr radi okupljanja digitalnih preslika hrvatske glagoljske baštine, a sudionicima Projekta uručila je zahvalnice.

Predstavljanju Zbornika nazočili su i zamjenik gradonačelnika grada Senja Jurica Tomljanović, izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Vesna Kusin, preuzvišeni biskup u miru dr. Mile Bogović, dekan Senjskoga dekanata prečasni Silvije Milin te predsjednik Matice hrvatske ogranak Senj Mislav Bilović.