Članice Međunarodnoga kluba žena posjetile NSK

Objavljeno 21.2.2017.

Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu u petak 17. veljače posjetilo je dvadesetak članica Međunarodnoga kluba žena. Za njih je organiziran razgled knjižnice uz stručno vodstvo pa su tako dobile priliku posjetiti Zbirku rukopisa i starih knjiga, Zbirku zemljovida i atlasa i Grafičku zbirku. Uz razgledanje starih i vrijednih knjiga, karata i grafika članice Međunarodnoga kluba žena dobile su priliku saznati više o povijesti, ali i sadašnjosti Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Nakon razgleda knjižnice za članice Međunarodnoga kluba žena organizirana je prodaja suvenira Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a sva prikupljena sredstva su darovana udruzi „SANUS” iz Splita.

Udruga je osnovana 1990. godine na inicijativu roditelja djece oboljele od malignih bolesti i medicinskog osoblja Hemato-onkološkog odjela Kliničko bolničkog centra Split. Udruga okuplja 150 članova među kojima su djeca oboljela i liječena od malignih bolesti i njihovi roditelji.

Međunarodni klub žena utemeljen je 1993. godine kao nevladina i neprofitna organizacija. Tada se sastojao od osam članica, sljedeće ih je godine u Klubu bilo već četrdeset. Danas klub okuplja 220 članica iz koje potječu iz više od pedeset zemalja svijeta. Hrvatice čine oko četvrtinu svih članica kluba.