Brod kulture i gastronomije

Objavljeno 31.7.2017.

Nakon jednog desetljeća kulturno-turistička manifestacija Brod knjižara – Brod kulture nastavlja plovidbu Jadranom pod novim imenom: Brod kulture i gastronomije.

Manifestacija je započela 29. srpnja i traje do 4. kolovoza. Ove će godine Brod kulture i gastronomije posjetiti Makarsku, Postira, Trogir, Pirovac, Zadar, Sveti Filip i Jakov i Rogoznicu.

Ovogodišnja manifestacija ima novi program nazvan gastrokultura koji će voditi član gastronomada Rene Bakalović uz Srđanu Jevtić, finalisticu kulinarske emisije MasterChef.

Program manifestacije ponudit će svima okupljenima u nabrojanim mjestima mnoštvo besplatnih kulturnih događanja, veliku knjižaru na otvorenom, promociju domaćih pisaca i njihovih knjiga, radionice čitanja i pisanja te degustacije vrhunskih prehrambenih proizvoda domaćih proizvođača.

Za najmlađe posjetitelje priređena su dva programa: HEPI djeca čitaju!, u sklopu kojega će Enes Kišević čitati ulomke iz knjiga i recitirati poeziju te Poezija to go – kuhajmo stihove zajedno!, koji će voditi književnica Sonja Zubović.

Večernja predstava za djecu BOCA-COCA moći će se pogledati svakoga dana u 20:30 sati. Riječ je o  edukativnoj i interaktivnoj predstavi koja promiče svijest o prednosti staklene ambalaže.

U programu sudjeluju brojne turističke zajednice koji su suorganizatori manifestacije te zajedno s lokalnim knjižnicama, školama, centrima za kulturu te lučkim upravama i tijelima lokalne uprave rade na predstavljanju svoje bogate turističke i kulturne baštine.