Akcija prikupljanja pomoći za Kliniku za dječje bolesti Zagreb nastavlja se dalje

Objavljeno 20.12.2016.

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednoga djeteta.

(Fjodor Dostojevski)

Nakon humanitarnoga koncerta Srcem i glazbom za djecu, koji su organizirale Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Zaklada NSK, nastavlja se akcija prikupljanja pomoći namijenjena Odjelu za traumatologiju, opekline i plastično-rekonstrukcijsku kirurgiju Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Na koncertu je nastupio ugledni pijanist Joe Meixner, a gost mu je bio pjevač Miro Ungar.

Odjel za traumatologiju, opekline i plastično-rekonstrukcijsku kirurgiju Klinike za dječje bolesti Zagreb najveći je specijalizirani odjel za sveobuhvatno intenzivno i kirurško liječenje opeklina i njihovih posljedica u dječjoj dobi u Hrvatskoj. Godišnje se na njem liječi približno 300 djece s opeklinama i njihovim posljedicama. Njihovo liječenje dugotrajno je i zahtjevno, a troškovi nužni za njihov oporavak često su iznimno visoki. S obzirom na osjetljivost njihova stanja i nužnost što potpunijega oporavka za kvalitetu budućega života, čitav tim liječnika, medicinskih sestara i terapeuta trudi se pronaći nove načine kako bi im dugotrajan boravak u bolnici učinili što bezbolnijim i ugodnijim, a oporavak potpunijim.

Donacije za ovu humanitarnu akciju mogu se uplatiti do kraja 2016. godine na račun Zaklade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a prikupljena sredstva iskoristit će se za nabavu visokosofisticiranoga pametnog kreveta za najviše zahtjeve njege te inovativnih tehnologija virtualne stvarnosti u kontroli boli za potrebe dugotrajnoga liječenja djece s teškim opeklinama.

Po završetku akcije javnost će biti obaviještena o njezinim rezultatima, odnosno o količini sredstava prikupljenih za ovaj plemeniti cilj.

Zahvaljujemo još jednom Joeu Meixneru, Miri Ungaru, kao i svima onima koji su dosad poduprli ovu humanitarnu akciju, pomogli u organizaciji koncerta, kupili ulaznice ili svoje donacije izravno uplatili na račun Zaklade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Svaka donirana kuna postat će neprocjenjivi dio nečijega ozdravljenja.

 Podatci za uplatu

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, p.p. 550
10 000 Zagreb, Hrvatska
IBAN HR0223400091110601984 (PBZ)
OIB 05239600666

Informacije i kontakt: Sandi Antonac
T. +385 1 6164 129
M. 099 310 89 62
E. zaklada@nsk.hr