Okrugli stol: „Vrednovanje, upravljanje i zagovaranje ishoda u knjižnicama: mogućnosti uspostave ravnoteže poslovnih i tradicionalnih knjižničarskih vrijednosti“

Objavljeno 22.5.2015.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u petak, 29. svibnja 2015. održat će se okrugli stol organiziran u suradnji Knjižnice i Hrvatskoga knjižničarskoga društva pod naslovnom temom Vrednovanje, upravljanje i zagovaranje ishoda u knjižnicama: mogućnosti uspostave ravnoteže poslovnih i tradicionalnih knjižničarskih vrijednosti.

Uz Knjižnicu kao suorganizatora, ovaj skup pripremile su tri komisije Hrvatskoga knjižničarskoga društva – Komisija za statistiku i pokazatelje uspješnosti u knjižnicama, Komisija za upravljanje i Komisija za javno zagovaranje. Osim niza prijavljenih izlaganja, u programu će svoja izlaganja održati i dva pozvana predavača – dr. sc. Jaka Primorac, znanstvena suradnica s Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) iz Zagreba i Markku Laitinen, voditelj planiranja i razvoja Nacionalne knjižnice Finske, koji će se u okrugli stol uključiti izravnim javljanjem videovezom sa 7. međunarodne konferencije Qualitative and Quantitative Methods in Libraries iz Pariza.

Skup će se održati uz novčanu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a tehničku potporu osigurat će CARNet.

Ovaj okrugli stol otvoren je za sudjelovanje bez kotizacije, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 25. svibnja 2015. preko online obrasca.

Program okrugloga stola.