12. Monte Librić – Festival dječje knjige i autora

Objavljeno 27.3.2019.

12. Monte Librić – Festival dječje knjige i autora održat će se od 8. do 14. travnja 2019. godine u Zajednici Talijana Pula – Circolo.

Program ovogodišnjega festivala pod nazivom Volim grad tematski povezuje noviju hrvatsku i talijansku književnu proizvodnju za djecu, uz mnoštvo sadržaja kojima se najmlađi uzrast nastoji zainteresirati za knjigu i čitanje.

Tijekom sedam festivalskih dana publici će biti predstavljen bogat program, ali i više od 2000 naslova za djecu. Uz svakodnevna druženja s hrvatskim i inozemim piscima te ilustratorima, u planu je provedba mnoštva radionica, kazališnih predstava i filmova kojima će se, prema riječima organizatora, potvrditi ovogodišnja tema te ispitati viđenje grada dječjim očima.

Još od svojega utemeljenja, u sklopu pulskoga festivala knjige i autora Sa(n)jam knjige u Istri, Monte Librić bavi se slojevitim pristupom predstavljanja knjiga za djecu, a posebnost je ovoga Festivala i u njegovoj dvojezičnosti. Osim što ostvaruje međukulturalnu poveznicu između hrvatske i talijanske jezične zajednice, festival Monte Librić danas slovi kao jedinstvena, kulturna i edukativna manifestacija koja promiče dječju knjigu i dječje književno stvaralaštvo.

Pokrovitelji su Festivala: Ministarstvo kulture, Grad Pula, Istarska županija, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije.

Više o programu i radionicama.