11. tjedan cjeloživotnoga učenja

Objavljeno 28.9.2017.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine organizira 11. tjedan cjeloživotnoga učenja u Republici Hrvatskoj. Tjedan cjeloživotnoga učenja provodit će se od 2. do 8. listopada 2017. godine pod sloganom Provježbaj mozak!, a glavna je svrha kampanje promidžba kulture učenja i obrazovanja. Svečano otvorenje održat će se u ponedjeljak 2. listopada u 11 sati u Pučkome otvorenom učilištu Koprivnica.

Tijekom kampanje održat će se događanja u svim županijama Hrvatske, a građani će moći posjećivati besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, koncerte i sl., a više obrazovnih ustanova otvorit će svoja vrata i omogućiti mogućim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje one nude.U sklopu svečanoga otvorenja Tjedna sedmi put zaredom dodijelit će se nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba. Ovogodišnji su dobitnici nagrade Klaudija  Gatarić, Gordan Radić i Sonja Šimatić. Promicatelji su ovogodišnje kampanje Ivica Kostelić, Gordan Kožulj, Blaženka Leib i Maša Vidić.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u sklopu nacionalne obrazovne kampanje 11. tjedan cjeloživotnoga učenja, prvi će put dodijeliti Priznanje za doprinos razvoju obrazovanja odraslih kojim se želi istaknuti, promicati i odati priznanje pojedincima koji su, baveći se ovim područjem aktivno više od četrdeset godina, svojim radom i djelovanjem zadužili obrazovanje odraslih u Republici Hrvatskoj na stručnoj i znanstvenoj razini. Ovogodišnji su dobitnici Priznanja dr. sc. Nikola Pastuović, prof. emeritus iz Zagreba, za znanstveni doprinos razvoju obrazovanja odraslih, te Ljudevit Šimunović, prof. iz Zagreba, i Josip Nakić Alfirević, prof. iz Koprivnice, za doprinos razvoju prakse obrazovanja odraslih.

Tjedan cjeloživotnoga učenja primjer je izvrsne suradnje i suradništva među ustanovama javnoga, civilnoga i gospodarskoga sektora na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, a obilježit će se širom Republike Hrvatske.

Više pojedinosti o Tjednu cjeloživotnoga učenja 2017.

Izvor naslovne fotografije.